Groenteshake (uit de blender)

Net als groentesappen zijn ook groenteshakes erg populair en gezond. Ze helpen tegen een beter afweersysteem en ze zijn bovendien goed tegen stres en veroudering. Bovendien zorgen de shakes voor het behoud van een slanke lijn. Het verschil tussen een groenteshake en een groentesap is dat een groenteshake dikker is en meer weg heeft van een smoothie dan een groentesapje. Groenteshakes zijn daarom meer geschikt om te verwerken in een blender.

Groene shake

Een groenteshake wordt ook wel een groene shake genoemd. Vooral voor mensen die niet zo van groente houden zijn ze ideaal. Door het pureren vervalt de smaak namelijk voor een gedeelte en is het lastig om nog te proeven van welk soort groente de smaak precies vandaan komt. Op deze manier krijgen mensen zonder dat het ten koste gaat van de gezonde voedingsstoffen evengoed precies binnen wat ze normaal ook binnenkrijgen als ze groente eten.

Groenteshake recept

Groenteshakes enkel bestaand uit groentes worden niet door iedereen even lekker gevonden. Vaak wordt er fruit aan een groenteshake toegevoegd voor een extra zoete smaak. In onderstaand recept is exact hetzelfde gedaan om zo tot een heerlijke shake te komen!

Ingrediënten

  • 1 peer;
  • 1 appel;
  • 3 volle handen spinazie;
  • 1 sinaasappel;
  • 1 stengel bleekselderij;
  • 3 volle handen spinazie;
  • 300 milliliter water
     

Hoe te bereiden?

Zorg dat vooral de stukken fruit van tevoren in stukken zijn gesneden. Vervolgens kan alles in één keer of om de beurt (afhankelijk van de grote van de blender) in de blender. Mix alles door elkaar totdat het geheel zacht is. Je groenteshake is nu klaar!

Bak benodigdheden die onmisbaar zijn in de moderne keuken Een zelfgemaakt broodje als ontbijt Voedsel kerstpakketten