Nieuws

Regelmatig zullen er op Goedbeginontbijt berichten verschijnen die betrekking hebben op een lekker, maar vooral ook gezond ontbijt of andere voedingsgerelateerde onderwerpen. Het zullen voornamelijk nieuwsberichten en trendgerelateerde artikelen betreffen omtrent een goed ontbijt.

Voeding nieuws

Goed en gezond ontbijten en eten in z'n algemeenheid is een onderwerp dat tegenwoordig steeds meer aan bod komt. Zeker in een wereld waar de media ons steeds meer het ideaalbeeld voorhoudt, terwijl in de tussentijd het obesitaspercentage stijgt is het voor veel mensen extra belangrijk om goed op voeding te letten. Voeding is dus een hot issue en er verschijnen daarom regelmatig verhalen over in het nieuws die hierop betrekking hebben. Het houdt de mensen bezig. Wat is gezond en wat niet en kunnen we de verleiding weerstaan om alle zoete en vette lekkernijen van tegenwoordig te laten staan?

Er is (gelukkig) ook steeds meer aandacht voor alle toevoegingen van bijvoorbeeld E-nummers in ons eten. Steeds vaker verschijnen er negatieve verhalen in het nieuws over hoe ongezond en schadelijk bepaald voedsel wel niet voor ons is. Zo schijnen bepaalde ontbijtproducten vaak veel ongezonder te zijn dan dat ons wordt voorgehouden. Denk bijvoorbeeld aan de erg veel suiker bevattende cruesli. Hier tegenover staat dat in de loop der jaren bij steeds meer mensen bekend is wat wél goed voor het lichaam is. We laten ons steeds minder snel voorliegen door voedselfabrikanten en zijn daardoor sceptischer dan pakweg 20 jaar geleden. Iets wat uiteraard alleen maar toe te juichen valt. Ondanks dit stijgt het percentage mensen die te kampen hebben met en zelfs sterven aan obesitas nog altijd. Er is dus iets wat de mensheid in z'n algemeenheid er niet van weerhoudt om meer van het ongezonde eten af te blijven...

Artikelen

Water met citroensap als ontbijt

Wellicht heb je het zelf al eens gedronken of heb je er wel eens van gehoord: water met citroensap. Voor diegene die het nog niet wisten: een simpele maar perfecte combinatie als het gaat om het reinigen van ons lichaam. Vooral erg slim om in de morgen tijdens het ontbijt toe te passen. Waarom   juist dan lees je in dit artikel.

Lees meer...

Yoghurt met goji bessen en andere superfoods Groenteshake (uit de blender) Shake met rijstmeel/havermout en eiwitpoeder