Shake met rijstmeel/havermout en eiwitpoeder

Je kent ze wel of je hebt er vast wel eens van gehoord: shakes. Shakes zijn er in verschillende soorten en maten en worden vooral ook veel in de vorm van eiwitpoeder in combinatie met melk, yoghurt of zelfs water gedronken. Vooral in de fitnesswereld doen eiwitshakes (ook wel proteïne shakes genoemd) het erg goed. Eiwitten zitten boordevol goede voedingsstoffen die een menselijk lichaam nodig heeft.

Rijstmeel

Rijstmeel is eigenlijk niks anders dan ongekookte, gemalen rijst. Het wordt vaak in glutenvrije diëten gebruikt als vervanger van tarwemeel.

Havermout

Havermout is onwijs gezond. Het bevat precies de voedingsstoffen die een mensen nodig heeft voor het begin van de dag. Havermout zorgt voor veel energie en is bovendien ideaal om te nuttigen om mee af te vallen. Havermout wordt meestal samen gegeten met yoghurt (en fruit) en melk.

Een shake als ontbijt met als basis rijstmeel/havermout en eiwitpoeder is erg gezond. Het leuke is dat je verschillende andere ingrediënten toe kunt voegen om de shake nóg lekkerder te maken. Hieronder staat van zowel een recept gegeven van een shake met rijstmeel en eiwitpoeder, als van een shake met havermout en eiwitpoeder:

Havermout shake met aardbei
 

Ingrediënten

 • 250 gram aardbeien;
 • 50 gram havermout;
 • 350 milliliter magere yoghurt;
 • 20 gram (maatschep) eiwitpoeder
   

Hoe te bereiden?

Zorg dat je over een blender of andere mixer beschikt. Voeg de yoghurt en de aardbeien toe. Zorg dat de aardbeien goed gemalen zijn en voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. Je shake is nu klaar om opgedronken te worden!
 

Rijstmeel shake met kiwi en sinaasappel
 

Ingrediënten

 • 1 kiwi;
 • 1 peer;
 • 350 milliliter magere yoghurt;
 • 50 gram rijstmeel;
 • 20 gram (maatschep) eiwitpoeder
   

Hoe te bereiden?

Zorg dat je van tevoren rijstmeel hebt gekookt. Laat dit vervolgens enigszins afkoelen. Pak vervolgens een blender of een andere mixer en voeg hier vervolgens de yoghurt en het gesneden/gepelde fruit aan toe. Mix totdat de stukken fruit goed gemalen zijn. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. Je shake is hiermee klaar. Eet smakelijk!

Groenteshake (uit de blender) Groentesap (uit de sapcentrifuge) Culinaire hoogstandjes op een kerstmarkt