Water met citroensap als ontbijt

Wellicht heb je het zelf al eens gedronken of heb je er wel eens van gehoord: water met citroensap. Voor diegene die het nog niet wisten: een simpele maar perfecte combinatie als het gaat om het reinigen van ons lichaam. Vooral erg slim om in de morgen tijdens het ontbijt toe te passen. Waarom   juist dan lees je in dit artikel.

Water met citroen

Zowel water als citroen hebben een reinigende functie voor ons lichaam. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water, vandaar dat adequate hydratatie voor ons lichaam van groot belang is. Buiten het feit dat ook citroensap een algemene reinigingswerking heeft op ons lichaam, zorgt het onder andere voor het reinigen van ons lever. Citroen zorgt namelijk voor het verstreken van leverenzymen en het zorgt voor een versterking van het zuursof- en calciumgehalte van de lever. Dit heeft vervolgens weer een positief effect op het zuurstofgehalte in ons bloed. Bovendien bevat een citroen vitamine C, wat onder andere weer goed is voor ons immuunsysteem.

Citroenwater als ontbijt

Het beste moment om citroenwater te drinken is tijdens het ontbijt. Ons lichaam heeft dan namelijk een hele nacht alles van minder goede stoffen vast moeten houden. De giftige stoffen moeten er 's morgens dus het liefst weer zo snel mogelijk uit en dit kan dus door middel van het drinken van citroenwater. Naast het reinigen van de organen zorgt citroenwater er in de morgen voor dat het lymf systeem wordt gehydrateerd en dat onze spijsvertering op gang wordt gebracht.

Een zelfgemaakt broodje als ontbijt Bak benodigdheden die onmisbaar zijn in de moderne keuken Het Ontbijt Tijdens de Wintersport: Waar Vind Je het Beste?